Vinçli Kayar Platform: Bu vinç çeşidinde, eğer yolda kalmış arızalı araç hareket ettirilebiliyorsa çekicide bulunan kayar platform yardımıyla platforma girmesi sağlanır, eğer araç hareket ettirilmeyecek durumdaysa çekicide bulunan vinç yardımıyla platforma çekilir. Ayrıca bu vinç türü arka kısmında bulunan çift tekerlek çekiciye araçların ön tekerlerinin bağlanması ve taşınması sağlanabilir. Bu özelliği sebebiyle bu vinç türü aynı anda iki araç taşıyabilme yetisine sahiptir.
Çatallı Çekici:Bu çekici çeşitlerinin yapısı forkliftleri andırmaktadır. Önlerinde bulunan iki çatal sayesinde araç, kaldırılarak çekici kasasına yerleştirilir. Bu sistemdeki çekicilerle aracın yan taraflarından altına girilerek kaldırma işlemi gerçekleştirilir.
Tepeden Çekici: Ahtapot şeklinde dört kolu bulunan bu kurtarıcı vinçler, kaldıracakları araçların üzerinden sarkıttıkları halatlar ile araçların tekerlerini bağlarlar ve bu şekilde araçları platformlarına yerleştirirler. Vinç kayar platformda da olduğu gibi Tepeden çekicilerde de çift tekerlek çekici bulunmaktadır. Bu sayede bu vinçler de aynı anda iki aracın taşınmasını gerçekleştirebilmektedir. Bu vinçleri genelde ülkemizde trafik polislerinin kullandığını görmekteyiz.
Oto Transfer Çekicisi: Bu çekicilerde hidrolik makara sistemi bulunmaktadır. Araçların vincin damperli platformuna taşınması bu hidrolik makara sistemi ile gerçekleştirilir. Aracın platformdan indirilmesi ise damperin yavaşça kaldırılması ve aynı anda makaranın gevşetilmesi ile gerçekleştirilir.